Με λογική και σύνεση να δώσουμε όλοι μαζί την λύση | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Με λογική και σύνεση να δώσουμε όλοι μαζί την λύση

Ακούω όσους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο ή δεν θέλουν να το κάνουν: «Τα εμβόλια που κάνατε δεν πιάνουν τις μεταλλάξεις» λένε… Ακούγεται πολύ απλοϊκή προσέγγιση και δεν είμαστε καν Επιστήμονες για να το κρίνουμε!

Η ουσία είναι ότι ακόμα κι αν κινδυνεύει λίγο κάποιος από τις μεταλλάξεις, ο ανεμβολίαστος κινδυνεύει απ΄ όλα και πολύ περισσότερο! Όλες οι στατιστικές ανά τον κόσμο, αυτό δείχνουν με σαφήνεια στα νούμερα. Ανεμβολίαστος+ ευπαθής ομάδα= άμεσος κίνδυνος για εισαγωγή σε νοσοκομείο, αλλά και ΜΕΘ. Οι ευπαθείς ομάδες ειδικά, πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά. Δεν μπορούν να παίζουν για μήνες/χρόνια με την τύχη και τις πιθανότητες!

Πέρσι διαμαρτυρόσασταν γιατί δεν έχουν βγει εμβόλια και τώρα γιατί σας προτρέπουν να εμβολιαστείτε!!!!Εγώ είμαι ο πρώτος που τα ψάχνω τα ιατρικά, σε σημείο που έχω κουράσει τους γιατρούς κατά καιρούς, αλλά όταν παίρνω το ΟΚ τους, το βουλώνω, προχωράω, δεν παίζω!

Επομένως, εάν σας δώσουν το ΟΚ οι γιατροί σας, προχωρήστε στον εμβολιασμό, γιατί εάν σας πιάσει ο ιός, δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι μια «απλή γριπούλα». Και εν πάση περιπτώσει στην ζωή και όπως λένε και οι γιατροί, στην ιατρική, δεν υπάρχει το τέλειο, ούτε το 100%. Μην το ψάχνετε. Δεν υπάρχει. Μην φοβάστε όμως! Πρέπει όλοι μαζί να νικήσουμε το ρημάδι. Δεν μπορούμε μια ολόκληρη ζωή να ζούμε με τον φόβο! Τα γράφω έτσι με μια δόση αγανάκτησης γιατί ξέρω και από το περιβάλλον μου τι ύπουλος ιός είναι αυτός. Δύο τρεις περιγραφές γνωστών σου που το πέρασαν, αλλά τους άφησε κουσούρια για καιρό, αρκούν να σε πείσουν. Ή όχι, μάλλον όχι (!!) εάν κρίνω από αντιδράσεις γνωστών μου που έχουν ακόμα δυσπιστία στους εμβολιασμούς…

Είναι μεγάλο λάθος επίσης να γίνονται πορείες διαμαρτυρίας για την ενδεχόμενη υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς, που έτσι κι αλλιώς δεν έχει θεσπιστεί. Το εάν έχει παράπονα μεγάλο μέρος της κοινωνίας από τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης σε άλλους τομείς, δεν πρέπει να μας επηρεάζει στο σοβαρό θέμα της δημόσιας υγείας.

Είναι σώφρον να μάθουμε να τα διαχωρίζουμε. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο! Είναι καλό να μην μας παρασύρει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα γενικώς και χάνουμε το ουσιώδες: Την κοινή προσπάθεια στην λύση ενός σοβαρού προβλήματος δημόσιας υγείας που πλέον χρονίζει και έχει σημαντικές επιπτώσεις και σε άλλα επίπεδα της ζωής μας.

Βάλτε τη λογική μπροστά και πράξτε ανάλογα. Με λογική και σύνεση να δώσουμε όλοι μαζί την λύση.

Δημήτρης Κυριακού