Μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα- Μήνυμα από το 112, εκκενώνονται οικισμοί και ξενοδοχείο

Εντολή εκκένωσης για το χωριό Λόγγος Αχαΐας, καθώς με μήνυμα στο112 η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος από την πυρκαγιά είναι μεγάλος.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Λόγγου Αχαΐας, εκκενώστε άμεσα προς Αίγιο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» ανέφερε η ΠΠ, ύστερα από εντολή εκκένωσης που είχε δώσει νωρίτερα η Πυροσβεστική υπηρεσία.

Η φωτιά είχε εκδηλωθεί νωρίτερα στα χωριά Ζήρια και Άνω Ζήρια. Κινδύνεψαν να καούν κατοικίες, καθώς οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν ισχυροί και η προσπάθεια της Πυροσβεστικής είναι τιτάνια για να μην καούν σπίτια.

Στην περιοχή Παναγοπούλα οι αρχές αναγκάστηκαν να δώσουν εντολή για εκκένωση κατασκήνωσης, ενώ απομακρύνθηκαν και ένοικοι ξενοδοχείου της περιοχής του Λόγγου. Χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Αίγιο δια θαλάσσης 20 ένοικοι του ξενοδοχείου με σκάφη του Λιμενικού σε ασφαλή περιοχή.

Εξαιτίας της επικινδυνότητας της πυρκαγιάς αυτής έχουν τεθεί σε επιφυλακή τα Νοσοκομεία Αιγίου και Ρίου με εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, από το ύψος του Δρέπανου έως το Λόγγο Αχαϊας (και στα δύο ρεύματα). Για τον ίδιον λόγο κλειστή είναι και η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου στο ρεύμα προς Πάτρα και γι΄ αυτόν τον λόγο, έως να τεθεί υπό πλήρης έλεγχο η φωτιά, η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έκκληση σε όσα οχήματα κατευθύνονται προς την Αθήνα να χρησιμοποιούν την εθνική οδό Ναυπάκτου – Ιτέας.