Κορωνοϊός - Πακιστάν: Είσοδος μόνο για εμβολιασμένους σε δημόσιο τομέα και δραστηριότητες της αγοράς από την 1η Αυγούστου | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κορωνοϊός – Πακιστάν: Είσοδος μόνο για εμβολιασμένους σε δημόσιο τομέα και δραστηριότητες της αγοράς από την 1η Αυγούστου

Σειρά μέτρων για την διευκόλυνση της καθημερινότητας των εμβολιασμένων ανακοίνωσαν οι αρχές του Πακιστάν.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι τα αεροπορικά ταξίδια δεν θα επιτρέπονται για όσους δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού από την 1η Αυγούστου.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα καλούνται να εμβολιαστούν μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Ακόμα, οι μη εμβολιασμένοι δεν θα έχουν την δυνατότητα εισόδου σε κυβερνητικά γραφεία, σχολεία, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα.

Ταυτόχρονα, οι δάσκαλοι οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες και εκείνοι στο λιανικό εμπόριο πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής του Κέντρου Εθνικής Διοίκησης και Επιχειρήσεων (NCOC), Ασάντ Ουμάρ, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους δασκάλους και στους καθηγητές των σχολείων, σημειώνοντας: «Αν δεν είστε εμβολιασμένοι, δεν μπορείτε να πάτε να διδάξετε στα σχολεία και στα κολέγια από την 1η Αυγούστου. Δεν μπορούμε να θέσουμε τις ζωές των παιδιών μας σε κίνδυνο απλώς και μόνο επειδή δεν είστε έτοιμοι να κάνετε το εμβόλιο».

Επιπλέον, ο Ουμάρ τόνισε ότι οι αρχές του Πακιστάν θα επιταχύνουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα προκειμένου να πραγματοποιούνται περίπου ένα εκατομμύριο εμβολιασμοί ημερησίως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από 27,8 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, ενώ μόνο 5,9 εκατ. έχουν εμβολιαστεί πλήρως στην χώρα των 220 εκατομμυρίων κατοίκων.

Μέχρι στιγμής, 23.209 άνθρωποι έχουν πεθάνει από επιπλοκές της νόσου στο Πακιστάν.