ΚΙΝΑΛ για αύξηση κατώτατου μισθού από 1/1/22: Εμπαιγμό των εργαζομένων αποτελεί η απόφαση της Κυβέρνησης - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

ΚΙΝΑΛ για αύξηση κατώτατου μισθού από 1/1/22: Εμπαιγμό των εργαζομένων αποτελεί η απόφαση της Κυβέρνησης

Ως εμπαιγμό χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής την σημερινή απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού από 1/1/2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, ασκεί σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι σε αντίθεση με την «συμβολική» αύξηση μισθού, «η «ακρίβεια» στην αγορά δεν είναι καθόλου «συμβολική» και πλήττει και πάλι το εισόδημα των νοικοκυριών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, αναφέρει:

«Εμπαιγμό των εργαζομένων αποτελεί η απόφαση της Κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού «συμβολικά», κατά 13 ευρώ τον μήνα.

Την ώρα μάλιστα που η «ακρίβεια» στην αγορά δεν είναι καθόλου «συμβολική» και πλήττει και πάλι το εισόδημα των νοικοκυριών.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την ΝΔ.

Συνεχίζει να προωθεί το βαθιά συντηρητικό εργασιακό της «όραμα» για την φθηνή και απαξιωμένη εργασία, με τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και συμβάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΓΣΕΕ πρότεινε (μετά την 2ετή καθήλωση του κατώτατου μισθού) την άμεση αύξηση του στα 751 ευρώ. Πρόταση που απαράδεκτα αγνόησε ο κ. Μητσοτάκης.

Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει να διεκδικεί τον δικό του «δρόμο».

Αλλαγή του νόμου και καθορισμό του κατώτατου μισθού από την ελεύθερη διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ώστε να εξασφαλίζεται διαχρονικά, ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους» καταλήγει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.