Καύσωνας: Στο «κόκκινο» πολλές περιοχές της χώρας σήμερα- Θερμοκρασίες ρεκόρ Δευτέρα- Τρίτη - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Καύσωνας: Στο «κόκκινο» πολλές περιοχές της χώρας σήμερα- Θερμοκρασίες ρεκόρ Δευτέρα- Τρίτη

Έως και τους 44,6 βαθμούς Κελσίου (!) έφτασε το θερμόμετρο σήμερα στην χώρα. Σύμφωνα με το meteo.gr η θερμοκρασία ξεπέρασε σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας τους 40 βαθμούς.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μάλιστα σημείωσε με ανάρτησή του στο Facebook ότι η κορύφωση του καύσωνα θα έρθει το διήμερο Δευτέρα- Τρίτη.

Ο Γάννης Καλλιάνος έγραψε συγκεκριμένα:

«Όσο μπορείτε, κάντε υπομονή. Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή θα είναι μια “πρόγευση” του καύσωνα. Το “κυρίως γεύμα” έρχεται από την ερχόμενη Δευτέρα έως και τουλάχιστον την Παρασκευή 6 Αυγούστου με θερμοκρασίες στους 43-44°C στα ηπειρωτικά, στους 41-42°C στα νησιά και τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές στους 45-46°C.

Στην Αθήνα, τη Δευτέρα περιμένουμε 42°C, την Τρίτη 43-44°C, την Τετάρτη 42-43°C και έχουμε και συνέχεια με παρόμοιες θερμοκρασίες έως και τουλάχιστον την ερχόμενη Παρασκευή.

Προσοχή διότι και οι επόμενες νύχτες θα είναι καυτές με τον υδράργυρο από τη Δευτέρα και έπειτα να μην καταφέρνει να πέσει κάτω από τους 30°C κατά μέσο όρο.

Σήμερα, στα Αρφαρά Μεσσηνίας, ο υδράργυρος έφτασε στους 44,6°C. Οριακά 45°C λοιπόν εκεί! Στην Αθήνα σήμερα έφτασε στους 41°C.

Φανταστείτε επομένως να έρθουν για τα καλά οι πολύ θερμές αέριες μάζες από τη Δευτέρα και έπειτα…».