Ιράν: Διαμαρτυρία κατά του καθεστώτος σε σταθμό του μετρό της Τεχεράνης | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ιράν: Διαμαρτυρία κατά του καθεστώτος σε σταθμό του μετρό της Τεχεράνης

Την αντίθεσή τους προς το καθεστώς του Ιράν εξέφρασαν πολίτες σε πολυσύχναστο σταθμό του μετρό στη δυτική Τεχεράνη.

Συγκεκριμένα, βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τους διαδηλωτές να φωνάζουν “Κάτω η Ισλαμική Δημοκρατία”, ενώ τα συνθήματα στράφηκαν και εναντίον του θεσμού του Ανώτατου Θρησκευτικού Ηγέτη.

Τις τελευταίες ημέρες οι αρχές της χώρας καλούνται να διαχειριστούν τις μεταβολές που έχουν επέλθει στα δρομολόγια του μετρό εξαιτίας της επιβολής lockdown. Πολλοί ασκούν κριτική για μη ορθή ενημέρωση σχετικά με τις αλλαγές στα δρομολόγια, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλος συνωστισμός σε αρκετούς συρμούς.

Μέχρι στιγμής, αξιωματούχοι της κυβέρνησης δεν έχουν σχολιάσει το περιστατικό.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες διεξάγονται διαδηλώσεις σε πάνω από δέκα πόλεις της επαρχίας Κουζεστάν για την έλλειψη νερού. Οι πολίτες κατηγορούν τις ιρανικές αρχές για κακοδιαχείριση και κατασκευή πολλών μη απαραίτητων φραγμάτων που αποτρέπουν την διοχέτευση του νερού προς τις αστικές και τις αγροτικές περιοχές της επαρχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικές αστυνομικές δυνάμεις και Φρουροί της Επανάστασης έχουν σταλεί στην περιοχή.. Μάλιστα, βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter απεικονίζουν εκατοντάδες διαδηλωτές στην Αχβάζ να πετούν πέτρες κατά των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες ανταπάντησαν με πυροβολισμούς.

Δύο άτομα έχουν χάσει την ζωή τους ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων.