ΗΠΑ: Την Βικτόρια Κένεντι πρότεινε ο Τζο Μπάιντεν ως νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αυστρία - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

ΗΠΑ: Την Βικτόρια Κένεντι πρότεινε ο Τζο Μπάιντεν ως νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αυστρία

Την αποκάλυψη ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, πρότεινε τη χήρα του πρώην γερουσιαστή των ΗΠΑ Τεντ Κένεντι, Βικτόρια Κένεντι, ως νέα πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στη Αυστρία, έκαναν μέσα ενημέρωσης της χώρας, επικαλούμενα πληροφορίες από τον Λευκό Οίκο.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Αυστριακός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, εξέφρασε την χαρά του για την πρόταση του Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι αποτελεί τιμή για την χώρα. Ωστόσο, επισήμανε πως αναμένεται η έγκριση της πρότασης από την Γερουσία.

Η 67χρονη Βικτόρια Κένεντι προέρχεται από τη νότια πολιτεία της Λουιζιάνας. Ο πατέρας της ήταν ο Έντμουντ Ρίτζι, ήταν δικαστής και τραπεζίτης που υποστήριξε τον Τζον Κένεντι ήδη στην αποτυχημένη προεδρική εκστρατεία του το 1956, ενώ η μητέρα της ήταν η Ντόρις Αν Μπάστανι, η οποία είχε επίσης ενεργή δράση στους Δημοκρατικούς.

Η Βικτόρια Κένεντι παντρεύτηκε με τον Τεντ Κένεντι το 1992, γεγονός που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο να επιτρέψει στον Τεντ Κένεντι να κατακτήσει την έδρα στις εκλογές της Γερουσίας του 1994.

Η ίδια έχει αναμειχθεί στα εσωτερικά του Δημοκρατικού Κόμματος κατά το παρελθόν. Μάλιστα, το 2010 συμμετείχε στις εκλογές της Γερουσίας, χάνοντας όμως την έδρα από τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της.

Η Βικτόρια Κένεντι έχει καταγωγή από τον Λίβανο, οι πρόγονοι της οποίας ήταν Ρωμαιοκαθολικοί Μαρωνίτες.