ΗΠΑ: Επίθεση Μπάιντεν εναντίον της Ρωσίας για τις κυβερνοεπιθέσεις και τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022 - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

ΗΠΑ: Επίθεση Μπάιντεν εναντίον της Ρωσίας για τις κυβερνοεπιθέσεις και τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022

Επίθεση κατά της Ρωσίας για την κακόβουλες ενέργειές της εναντίον των ΗΠΑ σε πολλαπλά πεδία εξαπέλυσε ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Αρχικά, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στράφηκε προσωπικά εναντίον του Ρώσου ομολόγου του, Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας πως «έχει αληθινό πρόβλημα, είναι επικεφαλής μιας οικονομίας που έχει πυρηνικά όπλα και πετρελαιοπηγές και τίποτε άλλο», συμπληρώνοντας πως «αυτό τον κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο κατά την άποψή μου».

Παράλληλα, ο ίδιος έκανε αναφορά στις κλιμακούμενες ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις, ιδίως για εκείνες με τη χρήση λυτρισμικού, δηλαδή την εγκατάσταση σε υπολογιστές ή δίκτυα κακόβουλου λογισμικού αποκλεισμού των χρηστών τους και κατόπιν την απαίτηση για λύτρα, συχνά σε bitcoin, για την ανάκτηση της πρόσβασης.

Μάλιστα, προειδοποίησε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν «σε πόλεμο, αληθινό πόλεμο με τουφέκια».

Επιπλέον, ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε την Μόσχα για προσπάθεια ανάμειξης στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, κατηγορώντας την για προσπάθεια «παραπληροφόρησης», χρησιμοποιώντας τις απόρρητες ενημερώσεις των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

Οι ενδιάμεσες εκλογές θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2022 στις ΗΠΑ, όπου οι πολίτες θα αποφασίσουν τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων και του ενός τρίτου της Γερουσίας.