ΗΠΑ: Απεβίωσε ο πρώην γερουσιαστής των Δημοκρατικών Καρλ Λέβιν

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε ο πρώην γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Καρλ Λέβιν, όπως ανακοίνωσε το ομώνυμο κέντρο σπουδών του στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Wayne State.

Σε ανακοίνωσή του, το κέντρο Καρλ Λέβιν ανέφερε: “Είτε όταν ήταν επικεφαλής ακρόασης σε κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας είτε εργαζόταν για λογαριασμό της Πολιτείας του, πίστευε ότι η συνεργασία και ο συμβιβασμός υπηρετούσαν τον κοινό μας σκοπό καλύτερα από τον κομματισμό και την πολιτική επικίνδυνη διπλωματία. Ήταν μια ισχυρή φωνή για έναν αρκετά ισχυρό στρατό να υπερασπιστεί το έθνος μας και να στηρίξει τις αξίες μας. Ήταν ένας ακούραστος υποστηρικτής του θετικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η κυβέρνηση στις ζωές των ανθρώπων και ένας αμείλικτος φρουρός που διασφάλιζε ότι τα κυβερνητικά προγράμματα ανταποκρίνονταν στις δεσμεύσεις τους”.

Ο Καρλ Λέβιν ήταν ο μακροβιότερος γερουσιαστής της Πολιτείας του Μίσιγκαν, έχοντας εκλεγεί για πρώτη φορά το 1978.

Ο ίδιος έγινε γνωστός για τις θέσεις του υπέρ της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ όσο και για την υποστήριξή του στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε ψηφίσει κατά του φορολογικού νομοσχεδίου που έφερε η κυβέρνηση του Ρόναλντ Ρίγκαν, το οποίος προέβλεπε μείωση φόρων για τα ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια.

Παράλληλα, διετέλεσε επί εννέα χρόνια επικεφαλής της Επιτροπής Στρατιωτικών Ζητημάτων της Γερουσίας.

Πριν την μακρόχρονη καριέρα στη Γερουσία, ο Λέβιν υπήρξε υποστηρικτής της υιοθέτησης των πολιτικών δικαιωμάτων κατά την παρουσία του στην Επιτροπή Πολιτικών Δικαιωμάτων του Μίσιγκαν ως Γενικός Σύμβουλος από το 1964 έως το 1967.

Το 1969 εξελέγη στο Συμβούλιο του Ντιτρόιτ, υπηρετώντας από το 1970 μέχρι το 1977.

Μετά την αποχώρησή του από την Γερουσία, ο ίδιος έγινε μέλος μίας μεγάλης δικηγορικής εταιρείας.

Το 2020 εξέφρασε την υποστήριξή του στον Τζο Μπάιντεν, θεωρώντας ότι αποτελούσε την καλύτερη επιλογή για την επικράτηση επί του Ντόναλντ Τραμπ στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.