Ενημέρωση Χαρδαλιά για εξέλιξη πανδημίας: Ανησυχία για την επιδημιολογική εικόνα πολλών νησιών | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ενημέρωση Χαρδαλιά για εξέλιξη πανδημίας: Ανησυχία για την επιδημιολογική εικόνα πολλών νησιών

Καμπανάκι κινδύνου για συνολικά έξι νησιά ηχεί πλέον όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση που έκανε το απόγευμα.

Μέτρα τύπου Μυκόνου είναι πολύ κοντά να εφαρμοστούν στην Ίο και ξανά στη Μύκονο, μιας και το επιδημιολογικό φορτίο είναι αυξημένο.

Την ίδια ώρα ανησυχία προκαλεί η επιδημιολογική εικόνα και σε έξι νησιά, όπως η Ζάκυνθος, η Τήνος, η Λευκάδα, η Πάρος, η Ρόδος και η Σαντορίνη.

Οι έλεγχοι για την επίβλεψη των μέτρων προστασίας θα ενταθούν στις περιοχές αυτές από τις αρμόδιες αρχές. Ο υπουργός απηύθυνε σε όλους τους κατοίκους ή επισκέπτες των παραπάνω νησιών έκκληση για την πιστή εφαρμογή των μέτρων

«Κάθε περαιτέρω επιβάρυνση ή διασπορά αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην ανάγκη για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας.

Η κατάσταση εξακολουθεί να απαιτεί προσοχή και τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο ιός βρίσκεται ακόμα ανάμεσά μας και άρα είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε όλοι μας να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα, που αποτελούν την πρώτη γραμμή προστασίας απέναντι στην πανδημία» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο κ. Χαρδαλιάς στην συνέχεια δεν παρέλειψε να παρουσιάσει τον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας:

  • Στο επίπεδο 3 (Πορτοκαλί) βρίσκονται οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Φλώρινας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μεσσηνίας και Τήνου, όπως και οι δήμοι Χίου, Σπετσών και Παξών.
  • Στο κίτρινο επίπεδο οι Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Άρτας και Καστοριάς, μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2). Ομοίως και οι δήμοι Λήμνου, Αγκιστρίου, Σάμου, Καρπάθου, Αμοργού, Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Μεγίστης, Πάτμου και Σύμης, Λέρου, Σίφνου, Μήλου, Γρεβενών, Ιωαννίνων.
  • Στο επίπεδο 1 (Πράσινο) μεταφέρονται οι δήμοι Σκύρου, Κιμώλου, Λειψών, Αλοννήσου.