Εγκαινιάσθηκε η σύγχρονη πεζογέφυρα, δωρεά της Βουλής, στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία» | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Εγκαινιάσθηκε η σύγχρονη πεζογέφυρα, δωρεά της Βουλής, στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία»

Εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, η καινούρια πεζογέφυρα που συνδέει τη νέα πτέρυγα 50 θέσεων Μ.Ε.Θ. με τα χειρουργεία του νοσοκομείου «Η Σωτηρία». Η πεζογέφυρα μήκους 125 μέτρων, η οποία συμπληρώνεται από ασθενοφόρο ανελκυστήρα, αποτελεί στο σύνολό της δωρεά της Βουλής προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που ακολουθεί και ολοκληρώνει τη δωρεά των 50 θέσεων της σύγχρονης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο ίδιο νοσοκομείο, η δωρεά της οποίας προηγήθηκε από τη Βουλή ως συμβολή στην αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών της πανδημίας.

The photographic images featured on this website are covered by parliamentary copyright. They may be downloaded and reused without permission in any format for non-commercial use, including publication on a website, subject to the following conditions: the photographs should be acknowledged in the following form: parliamentary copyright images are reproduced with the permission of Parliament you should not adapt, alter or manipulate any of the images you should not use the images so as to bring Parliament into disrepute or use them in a deliberately misleading context you should not authorise others to re-use the images if a photographer’s name is published on www.hellenicparliament.gr they should be credited photographs should not be used for marketing purposes or used for commercial gain. ©Copyright: Hellenic Parliament-Photographer: Aliki Eleftheriou Athens-Greece

«Αυτή η πεζογέφυρα ας είναι η πεζογέφυρα της ελπίδας που θα δικαιωθεί» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τασούλας στη δήλωσή του. «Μιας ελπίδας ενός ασθενούς που θέλει να γίνει καλά, μιας ελπίδας ενός λαού –και τολμώ να πω κι ενός κόσμου– που θέλει να ξεφύγει από αυτή την πανδημία. Και για να ξεφύγουμε από αυτή την πανδημία, κάνουμε όλοι το καθήκον μας. Η Βουλή, το κράτος, ο λαός, η κοινωνία των πολιτών, η Εκκλησία, οι πάντες. Κι αυτή τη στιγμή, επιτρέψτε μου, με όση αξιοπιστία μπορώ να διαθέσω, να σας πω ότι όχημα αυτής της ελπίδας είναι η κοινωνική αλληλεγγύη. Και εργαλείο κοινωνικής αλληλεγγύης, άφοβο και ανεμπόδιστο και άπλετο και άφθονο, είναι ο εμβολιασμός. Αυτή την ελπίδα τη χτίζουμε μέσα από τον εμβολιασμό, για να μη χρειαστεί να νιώσει ο άνθρωπος, ο συνάνθρωπος, την άλλη ελπίδα, πηγαίνοντας στη Μ.Ε.Θ. ή στο χειρουργείο. Για να μη χρειαστεί να νιώσει αυτή την ελπίδα, που κι αυτή τη δημιουργούμε, την προστατεύουμε και την κατοχυρώνουμε».

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την ομόθυμη και ομόφωνη απόφαση όλων των πτερύγων της Βουλής για τις ιδιαίτερα σημαντικές αυτές δωρεές επισημαίνοντας: «Αισθανόμαστε ότι ως Βουλή των Ελλήνων, με ομόφωνη απόφασή μας, κάνουμε ένα μικρό μερίδιο του χρέους μας. Έχω συνεννοηθεί με τους Αντιπροέδρους της Βουλής, είναι εδώ ο κύριος Βίτσας, να συνεχίσουμε την προσφορά προς το Σύστημα Υγείας και το έχω πει στον Υπουργό Υγείας. Και θα το συνεχίσουμε, ώστε το Σύστημα Υγείας να είναι ακόμα πιο θωρακισμένο μετά την περιπέτεια, τη δοκιμασία αυτή. Αλλά για να μπορέσουμε, επαναλαμβάνω, να μη χρειαστούμε ούτε τη Μ.Ε.Θ. ούτε οποιαδήποτε άλλη δομή υγείας, τα πράγματα, ευτυχώς πια, είναι απλούστατα: Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ!».

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Βίτσας, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Γιώργος Μυλωνάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές» κ. Θανάσης Γιάνναρης, ο Διοικητής του νοσοκομείου «Η Σωτηρία» κ. Σωκράτης Μητσιάδης και στελέχη του νοσοκομείου.

Λαμβάνοντας τον λόγο μετά από τον Πρόεδρο της Βουλής ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Βουλής για την προσφορά, για τη δωρεά που έκανε η Βουλή των Ελλήνων και να σας πω ότι το σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε σήμερα είναι ότι όταν συνεργάζονται η Βουλή, τα υπουργεία, οι ‘‘Κτιριακές Υποδομές’’ και όλοι οι φορείς αρμονικά βλέπετε το αποτέλεσμα. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πριν από λίγους μήνες, ολοκληρώσαμε τις 50 κλίνες Μ.Ε.Θ., άρα συμβάλαμε κι εμείς σε ένα μικρό βαθμό στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει το Υπουργείο Υγείας, προσπάθεια που έχει ξεκινήσει πριν από 18 μήνες. Σχεδόν έχουν διπλασιαστεί οι κλίνες Μ.Ε.Θ. και σήμερα εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Βουλής μία πεζογέφυρα η οποία στην ουσία δημιουργεί όλες τις συνθήκες για να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο αναφοράς, όπως είναι το νοσοκομείο «Η Σωτηρία», συνδέοντας με έναν τρόπο πρακτικό και εύστοχο τα χειρουργεία με τη Μ.Ε.Θ. Αυτό έγινε μέσα σε 60 ημέρες. Να ευχαριστήσω κι εγώ τον ανάδοχο, να ευχαριστήσω την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές και να ευχαριστήσω και όλους τους εργαζόμενους εδώ στο νοσοκομείο για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν».

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, από την πλευρά του, ευχαρίστησε στο πρόσωπο του  Προέδρου της Βουλής ολόκληρο το Κοινοβούλιο, για την ευγενική και γενναιόδωρη προσφορά, καθώς και τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή και τις «Κτιριακές Υποδομές» για την άρτια, γρήγορη, αποτελεσματική υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου. Επίσης ευχαρίστησε το Προεδρείο της Βουλής για τη δέσμευσή του να στηρίξει και να ενισχύσει περαιτέρω το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παράλληλα, τόνισε ότι όλοι οι θεσμοί, όλοι οι άνθρωποι που έχουν γνώση, οι επιστήμονές μας ομονοούν στο ότι ο εμβολιασμός είναι ο ασφαλής και μοναδικός αυτή τη στιγμή τρόπος για να φύγουμε από αυτή την τεράστια κρίση της δημόσιας υγείας, που έχει στοιχίσει εκατομμύρια ζωές στον πλανήτη και βασανίζει και τη χώρα μας και απηύθυνε έκκληση, για μία ακόμη φορά, σε όλους τους συνανθρώπους μας να εκμεταλλευτούν αυτό το δώρο της επιστήμης και να θωρακιστούν αυτοί, οι οικογένειές τους, ο κοινωνικός τους περίγυρος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Θανάσης Γιάνναρης δήλωσε: «Η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. με τη δημιουργική καθοδήγηση του κ. Καραμανλή συνεχίζει ευσυνείδητα να επιτελεί το χρέος της στον πολίτη. Η γρήγορη ολοκλήρωση της κατασκευής της σύγχρονης πεζογέφυρας του νοσοκομείου ‘‘Η Σωτηρία’’, με χορηγία της Βουλής των Ελλήνων, είναι μία ακόμη σημαντική ανάσα βοήθειας, στις δύσκολες ώρες που περνά η κοινωνία μας».