Δένδιας: Δυνατότητα ευθείας συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο

Συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιαΐρ Λαπίντ είχε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ισραήλ.

Αντικείμενο των συνομιλιών των δύο ανδρών αποτέλεσε η τουρκική επιθετικότητα και οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου χθες από τα κατεχόμενα στην Κύπρο.

Ο υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησής του με τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ, τόνισε ότι η ισραηλινή τοποθέτηση επί του θέματος ήταν ξεκάθαρη και υπάρχει η δυνατότητα ευθείας συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ «για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Επίσης υπογράμμισε ότι στην συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε η στρατηγική σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ.

«Είχα την ευκαιρία να του εκθέσω τις ελληνικές απόψεις. Η Ελλάδα είναι πάντοτε υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών ως τη λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος, καθώς και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» δήλωσε για την σχέση Ισραήλ- Παλαιστίνης.

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την άκαμπτη στάση της Άγκυρας, σημείωσε ακόμα ότι συζήτησαν για «την τουρκική επιθετικότητα και την απαράδεκτη τουρκική στάση στο θέμα του Κυπριακού».