Γεωργιάδης: Όποια περιοριστικά μέτρα κι αν ληφθούν, θα αφορούν μόνο ανεμβολίαστους

Μέσα στην εβδομάδα θα συζητηθεί κατά πόσο μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση προ δυο εβδομάδων για τους αμιγείς και μεικτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης ανέφερε με δηλώσεις του σήμερα σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ακόμα ότι «Από ‘δω και μπρος, όποια περιοριστικά μέτρα κι αν ληφθούν, θα αφορούν μόνο ανεμβολίαστους, γιατί κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει περιορισμούς σε άνθρωπο που δεν κινδυνεύει να μπει σε ΜΕΘ», επισημαίνοντας ακόμα ότι πλέον τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά, «καθώς τότε είχαμε περίπου 500 κρούσματα ημερησίως και πλέον οδεύουμε στις 3 χιλιάδες κρούσματα».

Διευκρίνισε ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα για την παρουσία εμβολιασμένων πολιτών σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης οι οποίοι θα ανοίξουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό στις 15 Ιουλίου. Το ίδιο θα συμβεί και με ανθρώπους που έχουν ήδη νοσήσει και θα έχει το ανάλογο πιστοποιητικό.

Παράλληλα σημείωσε ότι την ήμερα ημέρα θα είναι έτοιμη και η εφαρμογή μέσα από την πλατφόρμα gov.gr, όπου θα μπορούν οι επιχειρηματίες να την κατεβάζουν δωρεάν στο κινητό και να σκανάρουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης των πελατών κατά την είσοδό τους στους χώρους.

Σε περίπτωση που πολίτες θα προσκομίσουν πλαστά πιστοποιητικά, θα υποστούν κυρώσεις, καθώς τα ελεγκτικά κλιμάκια τα οποία θα διενεργούν ελέγχουν, θα έχουν πιο εξειδικευμένα συστήματα και θα μπορούν να εντοπίσουν κάποιο πλαστό πιστοποιητικό που ίσως δεν εντόπισε η εφαρμογή που θα χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις.