Γερμανία: Επίσκεψη της Μέρκελ στις πληγείσες περιοχές των φονικών πλημμυρών - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Γερμανία: Επίσκεψη της Μέρκελ στις πληγείσες περιοχές των φονικών πλημμυρών

Επίσκεψη στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου που επλήγη σφοδρά από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών πραγματοποίησε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ.

Σε δηλώσεις της, η κ. Μέρκελ είπε ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ώστε να διαπιστώσει η ίδια το μέγεθος της ζημιάς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αλληλεγγύη που έχουν δείξει οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν πληγεί.

Παράλληλα, η ίδια τόνισε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των πληγέντων, συμπληρώνοντας ότι τα τεχνικά συνεργεία και ο στρατός θα βρίσκονται στις περιοχές το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ακόμα, η Καγκελάριος της Γερμανία αναφέρθηκε στη σύνδεση των ακραίων καιρικών φαινομένων με την κλιματική αλλαγή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη λήψης περισσότερο στοχευμένων μέτρων για την αντιμετώπισή της. «Δεν μπορεί κανείς να γενικεύει από ένα γεγονός, αλλά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι συνολικά έχουμε να κάνουμε με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με την προσαρμογή στην κατάσταση και να γίνουμε γρηγορότεροι στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Τέλος, σε ερώτηση για το περιστατικό με τον Πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ, ο οποίος εθεάθη να χαμογελά κατά την διάρκεια των δηλώσεων του Προέδρου Σταϊνμάιερ, η Άγγελα Μέρκελ αρκέστηκε να απαντήσει ότι «και η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία έχει πληγεί ιδιαίτερα».