Αφγανιστάν: Άγριες επιθέσεις των Ταλιμπάν εναντίον οικογενειών - Λεηλασίες και εκτοπισμοί επαναφέρουν τον εφιάλτη - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Αφγανιστάν: Άγριες επιθέσεις των Ταλιμπάν εναντίον οικογενειών – Λεηλασίες και εκτοπισμοί επαναφέρουν τον εφιάλτη

Τρόμο προκαλεί στο βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν η δράση των Ταλιμπάν, οι οποίοι επιδίδονται σε λεηλασίες σπιτιών και διωγμούς οικογενειών λόγω της υποστήριξής τους στην κυβέρνηση του Αφγανιστάν, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW).

Σύμφωνα με την ΜΚΟ, οι Ταλιμπάν έχουν προχωρήσει στην κατάληψη πάνω από 150 περιφερειών στη χώρα. Μάλιστα, η διευθύντρια του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Ασία σημειώνει πως «η ηγεσία των Ταλιμπάν έχει τη δύναμη να σταματήσει αυτές τις καταχρήσεις από τις δυνάμεις τους αλλά δεν μοιάζει να έχει τη βούληση».

Παράλληλα, η οργάνωση επισημαίνει πως πήρε συνεντεύξεις από εκτοπισμένους κατοίκους της Μπαγ-ι-Σερκάτ, πόλης στην επαρχία Κουντούζ, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν περίπου 600 οικογένειες. Σύμφωνα με μαρτυρίες, κατά το διάστημα 21-25 Ιουνίου, οι Ταλιμπάν έδιναν διορία δύο ωρών στους κατοίκους για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, απειλώντας όσους συντάσσονταν με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και το NATO βρίσκονται σε διαδικασία αποχώρησης από την χώρα, μετά από 20 χρόνια αιματηρών συγκρούσεων με τους Ταλιμπάν.

Παρ΄ όλα αυτά, η αποχώρηση των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων προκαλεί ανησυχία σε τμήμα του πληθυσμού, το οποίο αισθάνεται έντονα την απειλή της δράσης των Ταλιμπάν.

Μέχρι στιγμής, εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης δεν έχει προβεί σε σχόλιο.