Τσακλόγλου: Μικρά τεχνικά προβλήματα προκάλεσαν τη μη καταβολή των αναδρομικών σε ορισμένους πολίτες - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Τσακλόγλου: Μικρά τεχνικά προβλήματα προκάλεσαν τη μη καταβολή των αναδρομικών σε ορισμένους πολίτες

Σε μικρά τεχνικά προβλήματα αποδίδεται η μη καταβολή των αναδρομικών σε ορισμένους πολίτες, δήλωσε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Τσακλόγλου ανέφερε ότι η καταβολή των χρημάτων θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούλιο, ενώ αναμένεται ανακοίνωση από τον ΕΦΚΑ για τη ρύθμιση των σχετικών λεπτομερειών.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση, λέγοντας ότι αφορά τους νέους ασφαλισμένους από 1/1/2022, καθώς και όσους είναι κάτω από 35 ετών. Όπως επεσήμανε, το νομοσχέδιο προβλέπει την δημιουργία ατομικού κουμπαρά όπου μπαίνουν μέσα τα χρήματα και με κάποιες προτιμήσεις του ίδιου του ασφαλισμένου τα διαχειρίζονται οι ειδικοί του ταμείου το οποίο πρόκειται να δημιουργηθεί. Έτσι, η σύνταξη που θα καταβληθεί στο μέλλον θα βασίζεται στις εισφορές που έχουν καταβάλει και τις αποδόσεις των επενδύσεών τους.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως το νέο σύστημα αντιμετωπίζει το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, προσθέτοντας ότι δημιουργεί πόρους για επενδύσεις, κάτι που οδηγεί σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσακλόγλου είπε ότι «αυτά τα κεφαλαιοποιητικά συστήματα υπάρχουν και λειτουργούν πολύ καλά σε πάρα πολλές αναπτυγμένες χώρες εδώ και πολλά χρόνια και θα τολμούσα να πω και σε αναπτυσσόμενες χώρες», συμπληρώνοντας ότι «τα παραδείγματα που αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ αφορούν κατηγορίες χωρών που έκαναν δομικά σφάλματα που κοιτάζουμε να αποφύγουμε».

Ολοκληρώνοντας, ανέφερε ότι το ύψος της τελικής σύνταξης δεν θα παρεκκλίνει από τις εισφορές που έχουν καταβληθεί από τους ασφαλισμένους.