Τουρκία: Άγρια επίθεση σε έγκυο γυναίκα από τον σύζυγό της - Υψηλά ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Τουρκία: Άγρια επίθεση σε έγκυο γυναίκα από τον σύζυγό της – Υψηλά ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα

Ένα περιστατικό που φανερώνει το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, μία έγκυος γυναίκα δέχθηκε άγρια επίθεση από τον σύζυγό της στη μέση ενός δρόμου στην Κωνσταντινούπολη. Περαστικοί επιχείρησαν να παρέμβουν για να γλιτώσουν την άτυχη γυναίκα από την άγρια συμπεριφορά του συζύγου της, ενώ στο σημείο εμφανίστηκε μετά από λίγη ώρα η αστυνομία.

Ωστόσο, η ίδια δεν προέβη σε κατάθεση μήνυσης εναντίον του συζύγου της.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία αποφάσισε την αποχώρησή της από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης τον περασμένο Μάρτιο, η οποία σχετίζεται με την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε ισχυρές αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας από οργανώσεις για την προστασία των γυναικών και αντίστοιχες για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα για την χώρα, αφού καταγράφεται ετησίως μεγάλος αριθμός τέτοιων περιστατικών. Μάλιστα, το 2020 υπολογίζεται πως περίπου 300 γυναίκες σκοτώθηκαν, ως αποτέλεσμα ενδοοικογενειακής βίας.