Σε εξέλιξη η συνάντηση Μπάιντεν - Πούτιν στη Γενεύη - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν στη Γενεύη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση ανάμεσα στον Τζο Μπάιντεν και τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Γενεύη, η οποία κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για τις Αμερικανορωσικές σχέσεις.

Κατά την άφιξή του στη Βίλα Λα Γκρανζ, όπου διεξάγεται η συνάντηση, ο Πρόεδρος της Ρωσίας ευχαρίστησε τον Αμερικανό ομόλογό του για την πρωτοβουλία, ευελπιστώντας οι επαφές να αποβούν παραγωγικές.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι δύο πλευρές θα εργαστούν επί ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Τζο Μπάιντεν συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν, και τον πρέσβη των ΗΠΑ στη Ρωσία, Τζον Σάλιβαν.

Από την άλλη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει στο πλευρό του τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, τον πρέσβη της Ρωσίας στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ, και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τόσο για τις διμερείς σχέσεις όσο και για περιφερειακά ζητήματα. Σημαντικό ζήτημα αποτελεί η διάρκεια της συνάντησης, καθώς μερικοί εκτιμούν ότι ίσως να μην είναι μεγάλη, ενώ άλλοι δεν αποκλείουν να είναι πολύωρη.