Πούτιν: Ακόμα και αν βυθίζαμε το βρετανικό αντιτορπιλικό, δεν θα συνέβαινε Παγκόσμιος Πόλεμος | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Πούτιν: Ακόμα και αν βυθίζαμε το βρετανικό αντιτορπιλικό, δεν θα συνέβαινε Παγκόσμιος Πόλεμος

Καμία ένταση δεν θα προκαλούνταν ακόμα και αν η Ρωσία βύθιζε το βρετανικό αντιτορπιλικό Defender στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε συνέντευξη της εκπομπής «Ευθεία Γραμμή», ο Βλαντιμίρ Πούτιν ρωτήθηκε για την ένταση που προκλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην θαλάσσια περιοχή, σημειώνοντας: «Ακόμη κι αν βυθίζαμε αυτό το πλοίο, θα ήταν δύσκολο να φανταστούμε ότι ο κόσμος θα έφθανε στο χείλος ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου, διότι εκείνοι, που τα πράττουν αυτά, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να βγουν νικητές από τον πόλεμο αυτό».

Την ίδια στιγμή, ανέφερε πως η Ρωσία δεν θα χαιρόταν με την έναρξη ενός νέου πολέμου, «αν και τουλάχιστον εμείς γνωρίζουμε για τι αγωνιζόμαστε, αγωνιζόμαστε για τον εαυτό μας στο έδαφός μας, για το μέλλον μας».

Ακόμα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας έκανε λόγο για «ολοφάνερα προβοκάτσια συνδυαστική, που πραγματοποιήθηκε όχι μόνο από Βρετανούς, αλλά και Αμερικανούς».

Επιπλέον, διερωτήθηκε για την αιτία πρόκλησης της έντασης στη Μαύρη Θάλασσα, την οποία απέδωσε στη Δύση, κάνοντας λόγο για μη σεβασμό στη διάθεση των πολιτών της Κριμαίας να ζήσουν εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Νωρίτερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε επικριτικά για την Ουκρανία, υποστηρίζοντας πως πολλές αποφάσεις λαμβάνονται «στην Ουάσινγκτον». Ταυτόχρονα, επέκρινε την «έναρξης στρατιωτικής αφομοίωσης του ουκρανικού εδάφους», ισχυριζόμενος ότι «σύμφωνα με το ουκρανικό Σύνταγμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν εκεί ξένες στρατιωτικές βάσεις», παρά μόνο κέντρα εκπαίδευσης ή άλλες μορφές στρατιωτικής συνεργασίας.

Ολοκληρώνοντας, ο ίδιος μίλησε για τα κοινά χαρακτηριστικά των πολιτών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, εκφράζοντας ωστόσο την δυσαρέσκειά του για την πολιτική ηγεσία του Κιέβου.

Η σημερινή «Ευθεία Γραμμή» ήταν η 18η, στην οποία συμμετέχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, και είχε διάρκεια σχεδόν τεσσάρων ετών, με τον ίδιο να απαντά σε ερωτήσεις των πολιτών για εσωτερικά και εξωτερικά ζητήματα.