Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Συναντήσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου (βίντεο) | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Συναντήσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου (βίντεο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος οργανώθηκε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου συζήτηση με θέμα «Ο κόσμος μας μετά την πανδημία: Αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή». Είναι η πρώτη, μιας σειράς συζητήσεων, γύρω από θέματα τα οποία επιλέγει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και απασχολούν ευρύτερα την κοινωνία.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας «άνοιξε» τη συζήτηση για τις αλλαγές, τις οποίες επιβάλλει η κλιματική κρίση και στη συνέχεια πήραν το λόγο οι: Μανώλης Πλειώνης, διευθυντής και πρόεδρος Δ.Σ. του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Εμμανουέλα Δούση, καθηγήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διευθύντρια του Εργαστηρίου Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής και κάτοχος της Έδρας UNESCO για την κλιματική διπλωματία, Βασίλης Αντωνιάδης, διευθύνων σύμβουλος της Boston Consulting Group Hellas.

Τη συζήτηση συντόνισαν οι: Θεοδότα Νάντσου, Επικεφαλής της Περιβαλλοντικής Πολιτικής της WWF Ελλάς, και Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace.