Νέα ΚΥΑ για την λειτουργία των σούπερ μάρκετ και λοιπών καταστημάτων – Οι αλλαγές

Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) εκδόθηκε σχετικά με την λειτουργία των σούπερ μάρκετ, των αρτοποιείων, των φαρμακείων και των πρατηρίων υγρών καυσίμων, η οποία ορίζει την λειτουργία τους για το χρονικό διάστημα 14-21 Ιουνίου (μέχρι 6:00).

Ειδικότερα, η νέα ΚΥΑ προβλέπει την λειτουργία των σούπερ μάρκετ και των φούρνων από τις 7:00 το πρωί έως τις 22:30 το βράδυ, ενώ τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το ίδιο ωράριο.

Ταυτόχρονα, διατηρείται η πρόβλεψη για την παρουσία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος, ενώ εξαιρούνται οι βοηθητικοί χώροι, οι αποθήκες, τα γραφεία και οι χώροι στάθμευσης.

Παράλληλα, προβλέπεται πως δεν προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή self test, ανεξαρτήτως εάν διενεργείται εμπορική συναλλαγή. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη αφορά καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων.

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων (malls) και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας (shop in a shop), συνεχίζει να ισχύει η πρόβλεψη για την αναλογία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ.

Τέλος, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται η παρουσία έως 4 πελατών σε χώρους μέχρι 100 τ.μ.