Κορωνοϊός: Voucher 150 ευρώ στους εμβολιασμένους της ηλικιακής ομάδας 18-25 ετών | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κορωνοϊός: Voucher 150 ευρώ στους εμβολιασμένους της ηλικιακής ομάδας 18-25 ετών

Διευκολύνσεις και ανταποδοτικά μέτρα για τους εμβολιασμένους πολίτες κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος ανέφερε ότι τα εμβόλια είναι πλέον προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες, προσθέτοντας ότι το 48% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί πλήρως έως τέλος Ιουλίου.

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος υπογράμμισε πως η εμβολιαστική στρατηγική αναπροσαρμόζεται για την επίτευξη του πολυπόθητου “τείχους ανοσίας”.

Ακολούθως, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έλαβε τον λόγο, σημειώνοντας πως η διεύρυνση των εμβολιασμών οδηγεί σε περαιτέρω βήματα ανοίγματος της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους νέους ηλικίας 18-25 ετών, ανακοινώνοντας την χορήγηση προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ, η οποία θα αξιοποιείται μέσω εφαρμογής στο κινητό για διασκέδαση ή διακοπές, με την διαδικασία να γίνεται μέσω ΑΜΚΑ. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, «αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Προκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ. είναι οι νέοι λοιπόν που έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70, γιατί όχι και στο 80% του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους».

Ακόμα, ο ίδιος είπε ότι η κάρτα θα ονομάζεται Freedom Pass.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέρθηκε στην καινοτομία, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη κάρτα θα είναι ψηφιακή και από την ημέρα που θα είναι διαθέσιμη μέσα από το gov.gr ο ενδιαφερόμενος θα κάνει αίτηση, ενώ αυτή θα αποθηκεύεται στην ψηφιακή μορφή στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού και θα μπορεί να χρησιμοποιείται για τις ακόλουθες δραστηριότητες:

  • Ακτοπλοϊκά, αεροπορικές μετακινήσεις
  • Καταλύματα, κάμπινγκ
  • Μουσεία, συναυλίες, κινηματογράφους, θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους
  • Διαμονή σε τουριστικά καταλύματα

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα λαμβάνουν το voucher μέσω της ειδικής πλατφόρμας gov.gr με το ΑΜΚΑ τους, μετά την πραγματοποίηση της πρώτης δόσης του εμβολίου.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, επεσήμανε ότι το μέτρο βοηθά ιδιαίτερα τον κλάδο του τουρισμού, προσθέτοντας πως συνιστά κίνητρο για επιστροφή στην κανονικότητα.

Τέλος, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε ότι ο εμβολιασμός είναι ο πιο καθοριστικός τρόπος για την διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας όλων, ενώ υπογράμμισε ότι η νέα κάρτα θα δώσει στους νέους την δυνατότητα ποιοτικής συμμετοχής σε πολιτιστικά δρώμενα.