Κοινωνικός τουρισμός: Άνοιγμα της πλατφόρμας για τα 300.000 voucher το απόγευμα

Το απόγευμα της Πέμπτης (15:00) αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2021-2022 του ΟΑΕΔ. 

Σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ επισημαίνεται ότι από την φετινή χρονιά προβλέπεται επιδότηση και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενώ για πρώτη φορά η επιδότηση των τουριστικών καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων και αυξημένη διαθεσιμότητα δωματίων κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών.

Οι διακοπές μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2021 μέχρι την 31η Ιουλίου 2022, με την μέγιστη διάρκεια των διανυκτερεύσεων να φτάνει τα έξι βράδια. Στις περιοχές της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και Έβρου η διανυκτέρευση φτάνει τα 10 βράδια χωρίς ιδιωτική συμμετοχή.

Οι δηλώσεις πραγματοποιούνται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou (διαδικτυακή πύλη δικαιούχων)

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou (διαδικτυακή πύλη παρόχων).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Πέμπτη, 17 Ιουνίου, στις 23:59.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

  • είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή
  • έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή
  • συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
  • ήταν εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.