Θεοχάρης: Άμεση αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα από την Σουηδία

Διήμερη επίσκεψη στη Σουηδία πραγματοποίησε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος συναντήθηκε με πολιτειακούς αλλά και οικονομικούς παράγοντες της σκανδιναβικής χώρας με στόχο την προσέλκυση τουριστών.

Αρχικά, ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Σουηδίας, Ibrahim Baylan, με τον οποίο συζητήθηκε η απλοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για τους Σουηδούς πολίτες που επιθυμούν να βρεθούν στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι.

Σε δηλώσεις του, ο αρμόδιος Υπουργός ανέφερε: «Με τον αγαπητό κ. Baylan είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Εξετάσαμε από κοινού πιθανές λύσεις σε πρακτικά ζητήματα, όπως τα τεστ, η αναγνώριση των πιστοποιητικών κ.λπ., πάντα με στόχο να διευκολύνουμε τους Σουηδούς πολίτες οι οποίοι ανυπομονούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι επιτύχαμε σημαντική πρόοδο και τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα και στην πράξη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Σουηδία είναι η μόνη Σκανδιναβική χώρα η οποία επέτρεπε και συνεχίζει να επιτρέπει τα ταξίδια προς την Ελλάδα και προς άλλες χώρες, εντός αλλά και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να θέτει περιορισμούς για τους τουρίστες κατά τον επαναπατρισμό τους. Επομένως, υπάρχει ήδη μια πάρα πολύ καλή βάση ώστε να υπάρξει περαιτέρω και άμεση αύξηση της τουριστικής κίνησης από τη Σουηδία προς την Ελλάδα».

Κατόπιν, ο ίδιος είχε διαδοχικές επαφές με παράγοντες μερικών από τους σημαντικότερους τουριστικούς φορείς της Σουηδίας, ώστε να παραθέσει το ελληνικό σχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών για την υποδοχή τουριστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζήτηση για ταξίδια από την Σουηδία και την Δανία αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά από τα τέλη Ιουνίου, ενώ το ενδιαφέρον θα συνεχίσει να είναι υπαρκτό και εντός του Φθινοπώρου.

Τέλος, ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού παραχώρησε συνεντεύξεις σε σουηδικά ΜΜΕ.