Γεωργιάδης: Στις 25 Ιουνίου οι υπογραφές για το Ελληνικό - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Γεωργιάδης: Στις 25 Ιουνίου οι υπογραφές για το Ελληνικό

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να πέσουν οι τελικές υπογραφές για την επένδυση στο Ελληνικό, προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης με δηλώσεις του σήμερα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε «Η επίσημη ανακοίνωση έγινε εχθές (Τετάρτη) το βράδυ από την εταιρεία LAMDA, η οποία σε συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου ενέκρινε το σχέδιο ενάρξεως του έργου του Ελληνικού. Την επομένη Παρασκευή, 25 Ιουνίου, θα υπογράψουν με το ΤΑΙΠΕΔ την μεταβίβαση των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. στην LAMDA Α.Ε.», ανέφερε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, αυτή η μεταβίβαση θα φέρει 300.000.000 μετρητά στο ελληνικό δημόσιο «και άλλα 347.000.000 η εγγυητική επιστολή προς το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή σύνολο 647.000.000. Από την ημέρα που γίνεται η μεταβίβαση μπορεί πλέον η LAMDA να ξεκινήσει τις κυρίως εργασίες», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στις εξελίξεις στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), όπου παραμένει κλειστή λόγω κινητοποιήσεων επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα αναμένει την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης και ύστερα θα κινηθεί αναλόγως. «Εδώ και πολλές μέρες κάνουν κινητοποιήσεις στην πύλη, εμποδίζοντας τους εργολάβους να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Lockheed Martin, η οποία δια επισήμου επιστολής έχει εκδηλώσει για πρώτη φορά την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την ΕΑΒ. Και έχω εξηγήσει πολλές φορές και στους εργαζομένους της ΕΑΒ, ότι εάν φύγει ο βασικός τους πελάτης δεν έχει νόημα ύπαρξης η εταιρεία» υπογράμμισε.