Γεωργιάδης: Νέο κύμα της πανδημίας τον χειμώνα θα σημάνει οικονομική κατάρρευση - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Γεωργιάδης: Νέο κύμα της πανδημίας τον χειμώνα θα σημάνει οικονομική κατάρρευση

Τον κώδωνα του κινδύνου για την αντοχή της οικονομίας σε περίπτωση νέας έξαρσης της πανδημίας τον χειμώνα έκρουσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ήρθε η ώρα της ευθύνης, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά».

Κατόπιν, ο ίδιος αναφέρθηκε σε επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης σχετικά με τους μεικτούς και αμιγείς χώρους, λέγοντας: «Θέλετε χειμώνα να σας ξανακλείσουμε και τώρα πια που δεν υπάρχουν και λεφτά να χρεοκοπήσετε ή όχι; Αντί να φωνάζεις σε μας, να πεις σε καλλιτέχνες να κάνουν δηλώσεις να πάνε να εμβολιαστούν οι άνθρωποι, να μην έχουμε πανδημία τον χειμώνα. Εγώ φταίω που δεν πάει ο άλλος να εμβολιαστεί; Ούτε εσείς ούτε εγώ ούτε ο επιχειρηματίας φταίει. Ο ιός είναι μια πραγματικότητα που γεννήθηκε στη ζωή μας. Δεν μπορώ να πείσω τον καθένα, ούτε κηδεμόνας είμαι ούτε τίποτα».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως κατανοεί την κριτική που ασκείται εναντίον των μέτρων, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως δεν έχει ακούσει κάποια αντιπρόταση από εκείνους που αντιδρούν.

Τέλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος καλοκαιριού οι εμβολιασμοί θα έχουν φτάσει το 50-60%.