Γεωργιάδης: Μέσα στην εβδομάδα η έναρξη των έργων στο Ελληνικό | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Γεωργιάδης: Μέσα στην εβδομάδα η έναρξη των έργων στο Ελληνικό

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό, «του μεγαλύτερου ιδιωτικού και δημοσίου έργου που έχει γίνει στην Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις στην ΕΡΤ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η τρέχουσα εβδομάδα συνοδεύεται από δύο υπογραφές. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί σήμερα και περιλαμβάνει την έναρξη των έργων της Γραμμής 4 του Μετρό, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή. Ακολούθως, την Παρασκευή θα υπογραφεί η μεταβίβαση της Ελληνικό Α.Ε. στη Lamda Development, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, και του ιδίου, για την έναρξη της επένδυσης.

Ταυτόχρονα, ο αρμόδιος υπουργός είπε πως η επένδυση θα δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας άμεσα, ενώ 70.000 θέσεις εργασίας θα προκύψουν σε διάστημα οκτώ ετών.

Αναφορικά με την ΕΑΒ, ο ίδιος ευχαρίστησε «τους εργαζομένους της ΕΑΒ που κατάλαβαν ότι από την παραμονή της Lockheed Martin εξαρτάται η δουλειά τους», συμπληρώνοντας πως «η απόφαση της Κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να δουλεύει η ΕΑΒ με την Lockheed Martin».

Για το ζήτημα των Ναυπηγείων Ελευσίνας, τόνισε πως η εταιρεία που αναλάβει το πρόγραμμα των φρεγατών, θα πρέπει να καταθέσει πρόταση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Επιπλέον, για το ζήτημα των ανατιμήσεων στην αγορά, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επικαλέστηκε την θέση των οικονομολόγων, σύμφωνα με την οποία το φαινόμενο θα διαρκέσει μέχρι το φθινόπωρο.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε την άμεση κατάθεση του νέου αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος αποσκοπεί στον περιορισμό της γραφειοκρατίας για την έναρξη νέων επενδύσεων.