Γερμανία: Νίκη των Χριστιανοδημοκρατών στη Σαξονία - Άνχαλτ - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Γερμανία: Νίκη των Χριστιανοδημοκρατών στη Σαξονία – Άνχαλτ

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) αναδείχθηκαν νικητές των εκλογών στο κρατίδιο της Σαξονίας – Άνχαλτ στη Γερμανία, όπως μετέδωσε το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Ειδικότερα, το CDU συγκέντρωσε 35,5%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), που συγκέντρωσε 23,1%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Αριστερά (Die Linke) με 10,9%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αναδείχθηκαν τέταρτη πολιτική δύναμη με 8,1%.

Κατόπιν, το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) είναι στην πέμπτη θέση με 6,7%, με τους Πράσινους να βρίσκονται στην τελευταία θέση με 6,0%.

Το αποτέλεσμα των εκλογών κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς αρκετές δημοσκοπήσεις έφερναν το AfD ακόμα και στην πρώτη θέση. Μάλιστα, πιθανή πρωτιά του συγκεκριμένου κόμματος θα είχε ιδιαίτερο συμβολισμό, ενώ θα έκανε την διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης ακόμα δυσκολότερη.

Σε δηλώσεις του, ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου, Ράινερ Χάζελοφ, τόνισε πως έκανε τα πάντα για να πείσει τους πολίτες για την σημασία της σταθερότητας, προσθέτοντας ότι η λαϊκή ετυμηγορία έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων στην Γερμανία, Γιόζεφ Σούστερ, έκανε λόγο για «νίκη της δημοκρατίας», αναφερόμενος έμμεσα στην ακροδεξιά Εναλλακτική για την Γερμανία.