Τσίπρας σε Ζάεφ: H Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μία ιστορική συμφωνία, κάτι το οποίο αντιλαμβάνονται όλοι πλέον | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Τσίπρας σε Ζάεφ: H Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μία ιστορική συμφωνία, κάτι το οποίο αντιλαμβάνονται όλοι πλέον

«H Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μία ιστορική συμφωνία, κάτι το οποίο αντιλαμβάνονται όλοι πλέον, ακόμα και αυτοί που μας κατηγορούσαν» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Ζόραν Ζάεφ κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η συμφωνία αυτή άλλαξε την περιοχή και θεωρεί ότι πρέπει να διατηρηθεί η δυναμική που δημιούργησε για τη σταθερότητα και την ενταξιακή διαδικασία, υπογραμμίζοντας την σημασία που έχει «η ενεργή στήριξη της Ελλάδας στην πραγματοποίηση Διακυβερνητικής Διάσκεψης το συντομότερο δυνατόν».

«Είναι καιρός να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για διμερή συνεργασία με πραγματοποίηση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και πρόοδο σε σχέση με τα σχολικά βιβλία και τα εμπορικά σήματα»,

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας με την σειρά του επεσήμανε ότι αυτή η συμφωνία «άλλαξε πραγματικά τα Βαλκάνια».
Τόνισε ότι στην Μαδρίτη και στις Βρυξέλλες όπου πήγε, όλοι μιλάνε για τη Συμφωνία των Πρεσπών «διότι βρήκαμε έναν ξεχωριστό τρόπο να σκεφτόμαστε και να συνεργαζόμαστε. Αυτή η Συμφωνία άλλαξε πραγματικά τα Βαλκάνια» σημείωσε.

Εξήρε ακόμα την θετική στάση που κρατάει σήμερα η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη αναφορικά με την συμφωνία αυτή, δηλώνοντας ότι υπάρχουν πολλά θετικά που έγιναν και θα γίνουν λόγω αυτής.

Στην χώρα του ανέφερε ότι έχει συγκληθεί έξι φορές η Επιτροπή για τις αλλαγές στα βιβλία, καθώς επίσης και ότι είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τα εμπορικά σήματα από τους ειδικούς.

«Τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη χώρα μου φέρνουν μόνο χαρά. Το ένα είναι για την επιτήρηση του FIR της Βόρειας Μακεδονίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το δεύτερο είναι για τη στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και το τρίτο είναι για την οικονομική συνεργασία. Άλλωστε, η Συμφωνία των Πρεσπών σηματοδοτεί μία στρατηγική εταιρική σχέση» υπογράμμισε μεταξύ άλλων όσον αφορά στα μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.