Στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια

Μεθαύριο Τετάρτη εισάγεται για συζήτηση στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια.

«Το ζητούμενο είναι στο τέλος της ημέρας να δώσουμε το δικαίωμα στα παιδιά να μεγαλώνουν με τους δύο γονείς. Δεν είναι θέμα ούτε νικητών ούτε χαμένων και πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Δεν είναι θέμα ούτε του πατέρα ούτε της μητέρας. Είναι θέμα το οποίο αναδεικνύεται από το πραγματικό δικαίωμα του παιδιού, αλλά και από την ίδια την ανάγκη της σημερινής πραγματικότητας, να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα που κρυμμένο εδώ και αρκετά χρόνια στο χαλί, δεν τύγχανε ούτε ουσιαστικά της ανάδειξης του ούτε της αντιμετώπισης του» υπογράμμισε ο Κώστας Τσιάρας στην συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών, επί του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε ότι στο νομοσχέδιο αυτό θα γίνουν νομοτεχνικές βελτιώσεις και κάλεσε μεταξύ άλλων τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους, με τροπολογίες στο σχέδιο νόμου.

«Αν υπάρχουν όντως και κάποιες άλλες προτάσεις πέραν των κατατεθειμένων τροπολογιών, είμαστε εδώ για να τις δούμε και για να τις ακούσουμε και ενδεχομένως, να δούμε τι άλλο μπορεί να γίνει» κατέληξε.