Μικρά βέλη - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Μικρά βέλη

  • Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους μας γιατί αντέξαμε 7 μήνες σχεδόν lockdown και μάλιστα τηρήσαμε (η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου) τα μέτρα και συμβάλλαμε στην αναχαίτιση του ιού, καθώς και στην προστασία των ευπαθών ομάδων. Κερδίσαμε με το σπαθί μας ξανά την ελευθερία μας, την καθημερινότητά μας την φυσιολογική και κάνοντας αργά ή γρήγορα όλοι τα εμβόλια, όλα θα τελειώσουν με τον κορωνοϊό οριστικά!
  • Το γεγονός ότι μέχρι προχθές τα νέα κρούσματα κάθε μέρα ήταν πάνω από 2000, οι θάνατοι πάνω από 40 τη μέρα και οι διασωληνωμένοι πάνω από 600, καταδεικνύει ότι τελικά η εφαρμογή του πολύμηνου σκληρού lockdown στην πράξη δεν πέτυχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα τουλάχιστον. Ο ιός καταπολεμάται αποτελεσματικά μόνο με τους μαζικούς εμβολιασμούς και με την άνοιξη όπου οι πολίτες βγαίνουν περισσότερη ώρα σε εξωτερικούς χώρους. Άργησε πολύ η αποκλιμάκωση στα νούμερα. Την ίδια ώρα άνοιξαν όλα, παρά το γεγονός ότι πέφτουν αργά τα στατιστικά!
  • Εάν το στοίχημα της Ανάπτυξης δεν κερδηθεί τους επόμενους μήνες, τότε θα είναι τραγική η επίπτωση για την χώρα. Δεν έχουμε περιθώρια αποτυχίας ως Έθνος θα έλεγα εγώ.

Το μόνο που πρέπει να απασχολεί τους πάντες είναι η ανάπτυξη, η μείωση φορολογίας, ο τουρισμός, οι επενδύσεις, οι περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, μα πριν και πάνω απ’ όλα να εξασφαλιστεί η προστασία των οικονομικά ασθενέστερων. Όποια παράταξη φέρει καλύτερο σχέδιο και κυρίως μπορεί να το εφαρμόσει γρήγορα σε αυτήν την κατεύθυνση, θα κυριαρχήσει για χρόνια. Η ώρα της αλήθειας έφτασε για όλους.

  • Όλοι αυτοί οι παράγοντες της πολιτικής (αδιάφορο σε ποιο κόμμα ανήκουν) που κάνουν αναφορές κατά καιρούς για «δουλειά» γενικά, είναι και οι πλέον αναρμόδιοι να μιλούν. Για εργασιακά θέματα. Πολύ λίγοι από αυτούς έχουν εργαστεί σε πραγματικές συνθήκες.
  • Ειλικρινά, προσπαθώ να βρω ένα θετικό της Συμφωνίας των Πρεσπών για την χώρα μας και δεν βρίσκω κι ας έχουν περάσει τρία χρόνια από την υπογραφή της…
  • Eάν έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ Μπάιντεν και Μέρκελ, είναι αυτονόητη η απάντηση: Μπάιντεν… Όλα όσα ειπώθηκαν από τους δύο αναφορικά με τις πατέντες των εμβολίων, είναι ενδεικτικά της διαφορετικής τους προσέγγισης…
  • Με αφορμή την ανταλλαγή σφοδρών πυρών εδώ και μια εβδομάδα στην Λωρίδα της Γάζας: Στους πολέμους πάντα, διαχρονικά, την πληρώνουν οι αθώοι και οι άμαχοι. Πάντα και από τα δύο στρατόπεδα.

Δ. Κυριακού