Μητσοτάκης: Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid δηλώνει την ετοιμότητά μας για ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Μητσοτάκης: Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid δηλώνει την ετοιμότητά μας για ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι

Την σημασία της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Covid εξήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους υπουργούς του επεσήμανε «Το γεγονός ότι από αύριο η Ελλάδα εντάσσεται στο πρώτο κύμα των χωρών που ενεργοποιούν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid δηλώνει την ετοιμότητά μας για ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι.

«Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συνεργάστηκαν προκειμένου μία ιδέα η οποία είχε πρώτα διατυπωθεί από την ελληνική κυβέρνηση πριν από κάποιους μήνες να γίνει αυτή τη στιγμή πράξη και η Ελλάδα να είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του σημαντικού ψηφιακού εργαλείου.

Και πιστεύω ότι σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των εμβολιασμών και την σταθερή πτωτική πορεία των κρουσμάτων και των νέων εισαγωγών, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το πώς θα πάνε τα πράγματα το καλοκαίρι».

H δεύτερή επισήμανση του κ. Μητσοτάκη αφορούσε την δημοσίευση προκήρυξης για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων: «Σε λίγο δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων. Το επισημαίνω αυτό διότι πρέπει όχι μόνο να δρομολογούμε στα Υπουργικά μας Συμβούλια καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις, αλλά πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει.

Και η προστασία των πανεπιστημίων μέσω της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, σε συνεννόηση πάντα με τις διοικήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αποτέλεσε μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση επεσήμανε.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση τέλος- και πριν αρχίσουν οι υπουργοί τις παρουσιάσεις των νομοσχεδίων, τόνισε την σημασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την ανακουφιστική φροντίδα.

«Είναι ένα καινοτόμο νομοσχέδιο το οποίο αντιμετωπίζει μία δύσκολη πραγματικότητα, της φροντίδας την οποία πρέπει να παρέχουμε όχι μόνο σε χρονίως πάσχοντες αλλά και σε ασθενείς τελικού σταδίου. Ένα πολύ ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα το οποίο πιστεύω ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο Υγείας ολιστικά και με την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία» τόνισε ο πρωθυπουργός.