Μέση Ανατολή - ΗΠΑ: Συγχαρητήρια Μπάιντεν στον Σίσι για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ - Παλαιστινίων - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Μέση Ανατολή – ΗΠΑ: Συγχαρητήρια Μπάιντεν στον Σίσι για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ – Παλαιστινίων

Τον ρόλο του Προέδρου της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στην επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων εξήρε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που διεξήχθη μεταξύ των δύο ηγετών, η αιγυπτιακή προεδρία ανέφερε ότι ο Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για «ισορροπημένες και συνετές κινήσεις» εκ μέρους του Προέδρου της Αιγύπτου.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην επιθυμία της Ουάσινγκτον για ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ – Αιγύπτου, με στόχο την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουν προκύψει σε περιφερειακό επίπεδο.

Από την άλλη πλευρά, ο αλ Σίσι συνεχάρη τον Αμερικανό ομόλογό του για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην επίλυση της σύγκρουσης.

Τέλος, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος επεσήμανε πως η ειρηνική διευθέτηση της διαμάχης στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί κοινό σημείο για τις δύο χώρες, κάτι «που καταδεικνύει το βάθος και τη δύναμη των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Πολιτειών».