Λιβύη: Εμφάνιση Χαφτάρ σε τελετή υπογραφής κατασκευής πόλεων κοντά στη Βεγγάζη – Προάγγελος υποψηφιότητας στις προεδρικές εκλογές

Την εμφάνισή του σε τελετή υπογραφής ενός σχεδίου για την κατασκευή τριών πόλεων κοντά στην πόλη της Βεγγάζης έκανε ο ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Χαλίφα Χαφτάρ.

Κατά την παρουσία του στην εκδήλωση, ο Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος εμφανίστηκε με πολιτικά, υποσχέθηκε νέες ευκαιρίες για εργασία, καθώς και εκπαιδευτικές δωρεές για παιδιά σε πολλές οικογένειες που παραβρέθηκαν σ’ αυτή.

Το σχέδιο του ηγέτη του Λιβυκού Εθνικού Στρατού υπολογίζεται ότι μπορεί να παρέχει στέγη σε περίπου δώδεκα εκατομμύρια ανθρώπους. Μάλιστα, το πλάνο συζητείται έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, αναλυτές επισημαίνουν ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ ενδέχεται να αποδώσει την λιβυκή εθνικότητα στους ανθρώπους της φυλής Φουρτζάν της Αιγύπτου, ενώ ανάλογη κίνηση προγραμματίζεται για την φυλή Τεμπού από το Τσαντ. Στόχος είναι η μεγέθυνση του πληθυσμού της χώρας. Σημειώνεται ότι ο ίδιος είχε κάνει αναφορά στο ζήτημα το 2019.

Πολλοί εκτιμούν ότι η παρουσία του Χαφτάρ στην εκδήλωση αποτελεί προάγγελο για την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές της Λιβύης, που είναι προγραμματισμένες για τις 24 Δεκεμβρίου 2021. Μάλιστα, ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων φώναξε συνθήματα υπέρ του ιδίου, τραγουδώντας “ο λαός θέλει πρόεδρο τον Χαφτάρ”.