Κορωνοϊός - Μέρκελ: Ξεκινά από τις 7 Ιουνίου ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γερμανία | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κορωνοϊός – Μέρκελ: Ξεκινά από τις 7 Ιουνίου ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γερμανία

Την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού για παιδιά άνω των 12 ετών από τις 7 Ιουνίου στη Γερμανία προανήγγειλε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ.

Όπως είπε η κ. Μέρκελ, «παιδιά και νέοι ηλικίας 12 ετών και άνω θα έχουν την ευκαιρία να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν από τις 7 Ιουνίου», προσθέτοντας πως «η πρώτη από τις δύο δόσεις του εμβολίου θα μπορούν να χορηγηθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Παράλληλα, η ίδια τόνισε πως ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 ετών δεν θα είναι υποχρεωτικός, ενώ ούτε τα σχολεία θα απαιτούν υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ο εμβολιασμός των παιδιών θα ξεκινήσει μόνο κατόπιν έγκρισης από τον EMA του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για άτομα ηλικίας 12-15 ετών.

Παρ’ όλα αυτά, εμπειρογνώμονες εκφράζουν αμφιβολίες για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών στα παιδιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μέλος της «Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών» της Γερμανίας (Stiko), Ρούντιγκερ φον Κρίες, δεν είναι βέβαιος ότι θα δοθεί έγκριση για εμβολιασμούς των παιδιών.

Τέλος, το Γερμανικό Ίδρυμα για την Προστασία των Ασθενών έχει αμφισβητήσει τον σχεδιασμό του ομοσπονδιακό υπουργού Υγείας Γενς Σπαν να προχωρήσει σε εμβολιασμό των παιδιών ακόμη και χωρίς σύσταση της Επιτροπής «Stiko».