Ισραήλ: Σκληρή γλώσσα του γιου του Νετανιάχου εναντίον του Ερντογάν

Ευθείες βολές κατά της Τουρκίας και του Ερντογάν εξαπέλυσε ο γιος του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Γιαϊρ Νετανιάχου, με αφορμή την επίθεση του Προέδρου της Τουρκίας εναντίον του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γιαϊρ Νετανιάχου έγραψε αρχικά: «Σε όλα τα τουρκικά bots που με ακολουθούν εδώ -ένα γρήγορο μάθημα ιστορίας. Δεν είστε ντόπιοι στην Ανατολία, ήρθατε από την Κεντρική Ασία και διαπράξατε γενοκτονία εις βάρος του τοπικού ελληνικού χριστιανικού πληθυσμού. Η Ιστανμπούλ είναι στην πραγματικότητα η Κωνσταντινούπολη και την καταλάβατε παράνομα. Διαπράξατε επίσης γενοκτονία εις βάρος των Αρμενίων. Κατέχετε τώρα παράνομα τη βόρεια Κύπρο, τη βόρεια Συρία και το Κουρδιστάν. Η χώρα σας κυβερνάται από έναν δικτάτορα, ο οποίος θέλει να ανακαταλάβει και να καταπιέσει τον αραβικό κόσμο όπως επί των ημερών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

Κατόπιν, ο ίδιος επανήλθε με νέα ανάρτηση, στην οποία επεσήμανε πως «η Τουρκία ιδρύθηκε επί μιας γενοκτονίας Ελλήνων χριστιανών».

Οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας είναι σε πολύ άσχημο επίπεδο τα τελευταία χρόνια, με τις δύο χώρες να μοιράζονται διαφορετικά συμφέροντα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.