Γεωργιάδης: Ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει

To σχόλιό του για αυτήν την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της εστίασης σήμερα έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε σε εκπομπή της ΕΡΤ ότι παρά το άνοιγμα της εστίασης, το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί.

«Ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο υπουργός επεσήμανε ακόμα ότι «με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου στόχος μας είναι να ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο πάντα υπό την αίρεση ότι ο ιός θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία» ανέφερε συμπληρώνοντας ότι κάθε εβδομάδα θα συνεχίσει να συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι και τώρα αναμφίβολα υπάρχουν εργαζόμενοι που μένουν σε αναστολή «καθώς δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο όπως είπε, τα «κουρεμένα» ενοίκια θα ισχύσουν και τον Μάιο, με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν και το Απρίλιο «και στις 10 Μαϊου ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να χορηγηθεί το κεφάλαιο για την επανεκκίνηση μέσω ΕΣΠΑ, ανέφερε.

Τέλος, έπλεξε το εγκώμιο της νέας γενιάς καθώς «έβαλε τα γιαλιά στους μεγαλύτερους με νοοτροπία που κινεί την Ελλάδα μπροστά», κάνοντας λόγο για θριαμβευτική εικόνα εμβολιασμού από μέρους της.