Γερμανία: Υποψήφιος Ομοσπονδιακός Πρόεδρος για δεύτερη φορά ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Γερμανία: Υποψήφιος Ομοσπονδιακός Πρόεδρος για δεύτερη φορά ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ

Έτοιμος να διεκδικήσει για δεύτερη φορά το αξίωμα του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας είναι ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, με τις εκλογές να είναι προγραμματισμένες τον Φεβρουάριο του 2022.

Σε δήλωσή του, ο κ. Σταϊνμάιερ ανέφερε ότι είναι έτοιμος να συνδράμει στην ανάκαμψη της χώρας μετά την πανδημία, τονίζοντας την ανάγκη ενότητας.

Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ εξελέγη Πρόεδρος της Γερμανίας το 2017, έχοντας προταθεί από τον ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με την στήριξη των κομμάτων της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Μάλιστα, είχε εκλεγεί με ποσοστό 75%.

Μετά την ανακοίνωση του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, ανέφερε ότι η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ επικοινώνησε νωρίτερα μαζί του, υπογραμμίζοντας την εκτίμηση που έχει η ίδια τόσο προς τον κ. Σταϊνμάιερ όσο και προς το αξίωμα του Ομοσπονδιακού Προέδρου.

Ακόμα, ο υποψήφιος Καγκελάριος του SPD, Όλαφ Σολτς, δήλωσε για το θέμα: «Αυτά είναι καλά νέα για την Γερμανία. Ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ είναι διαθέσιμος και για δεύτερη θητεία. Είναι ένας Πρόεδρος που ασχολείται με τα σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, που ρίχνει γέφυρες και ανοίγει δρόμους. Ένας Πρόεδρος που απολαμβάνει μεγάλο σεβασμό από τους πολίτες και ευρεία στήριξη από όλες τις πλευρές».

Τέλος, η ηγεσία των Πρασίνων επεσήμανε την ανάγκη να μην χρησιμοποιηθεί η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Σταϊνμάιερ για προεκλογικούς σκοπούς.

Σημειώνεται ότι ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ είναι μέλος του SPD.