Ανοίγουν τα γυμναστήρια τη Δευτέρα

Την ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαΐου επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια στην χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ο υπουργός τόνισε ότι αυτά θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ θα υπάρχει η πρόβλεψη για συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων κατά τις όποιες δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας.

Την ίδια ημέρα θα επιτραπεί η χρήση των γηπέδων 5χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθρους χώρους από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο και με προϋποθέσεις που ισχύουν και για τους επαγγελματίες αθλητές.

Στο μεταξύ, εικόνα αποκλιμάκωσης παρουσιάζει η πανδημία καθώς μειώνεται διαρκώς ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας, ενώ σημαντική μείωση παρουσιάζει και συνολικός αριθμός των διαγνώσεων, όπως τόνισε ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ακόμα ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστούν οι ρυθμοί εμβολιασμού, καθώς και η τήρηση από το σύνολο του πληθυσμού των μέτρων προστασίας και συνδυαστικά με τον καλό καιρό, να έρθουμε πιο κοντά στην λήξη της πανδημίας. Αναφορικά με τα self-test επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί περίπου 18 εκατομμύρια συσκευές self-test, ενώ 12,2 εκατομμύρια δηλώσεις έχουν γίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr.