ΑΑΔΕ: Τεχνολογική αναβάθμιση για την διευκόλυνση της διενέργειας ηλεκτρονικών ελέγχων

Στην τεχνολογική αναβάθμιση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με στόχο την διενέργεια ηλεκτρονικών ελέγχων αναφέρθηκε ο Διοικητής της Αρχής, Γιώργος Πιτσιλής.

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι η ΑΑΔΕ αναμένεται να λάβει 5.000 laptop και tablet για την διεξαγωγή των επιτόπιων ελέγχων.

Ειδικότερα, τα tablet θα είναι το εργαλείο για τον άμεσο έλεγχο των αποδείξεων που εκδίδουν οι επιχειρήσεις μέσω του QRcode. Έτσι, οι ελεγκτές θα διαπιστώνουν αν οι αποδείξεις έχουν περαστεί στα συστήματα της ΑΑΔΕ.

Ακόμα, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ επεσήμανε ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διαθέτουν ταμειακές μηχανές νέου τύπου που θα συνδέονται online με τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Πιτσιλής είπε ότι η συμφωνία που υπεγράφη με τις τρεις μεγαλύτερες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων παρέχει την δυνατότητα λήψης πληροφοριών για τις μισθώσεις τύπου AirBnB. Σημειώνεται ότι οι αναρτήσεις ακινήτων στην πλατφόρμα θα γίνονται υποχρεωτικά με την καταχώριση του Αριθμού Μητρώου Ακινήτων που έχει χορηγηθεί στους ιδιοκτήτες ή διαχειριστές ακινήτων.