Σακελλαροπούλου: Η έξοδος του Μεσολογγίου ήταν μια στιγμή υπέρτατης έξαρσης και γενναιότητας

«Η έξοδος του Μεσολογγίου δεν ήταν ήττα. Ήταν μια στιγμή υπέρτατης έξαρσης και γενναιότητας. Μια χούφτα τόπος αντιστάθηκε σε μια αυτοκρατορία, προκαλώντας τον θαυμασμό όλου του κόσμου. Έχουμε ιστορικό καθήκον να ανταποκριθούμε στην υψηλή παρακαταθήκη των προγόνων μας, οικοδομώντας ένα μέλλον αντάξιό τους», τόνισε από το Μεσολόγγι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται εκεί για τον εορτασμό της 195ης επετείου της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων και παρευρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση και στην συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο των Ηρώων.

«Η έξοδος του Μεσολογγίου αποτέλεσε ένα τραγικό συμβάν της Ελληνικής Εθνεγερσίας και ταυτόχρονα μια κορυφαία στιγμή που συμπύκνωσε το ηρωικό επαναστατικό φρόνημα, το αυτοθυσιαστικό πνεύμα, την ηθική ελευθερία», σημείωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Η ΠτΔ συμπλήρωσε ότι σήμερα « με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τιμάμε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους από αγάπη για τη ζωή, μη θέλοντας να την εξευτελίσουν μέσα στη σκλαβιά, επισημαίνοντας ότι η Έξοδος των Παράλληλα, επεσήμανε ότι η έξοδος των Ελεύθερων Πολιορκημένων είναι το κυρίαρχο γεγονός που σφράγισε την εικόνα και την ταυτότητα του Μεσολογγίου, αυτό που προσέδωσε στην πόλη την ιερότητά της.