Προφυλακιστέος στις Βρυξέλλες ο Γ. Λαγός

Προφυλακιστέο- τουλάχιστον προσωρινά- έκρινε το προανακριτικό τμήμα της εισαγγελίας Βρυξελλών, τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως μέλος της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η  Η απόφαση να παραμείνει υπό κράτηση ήρθε μια ημέρα μετά την σύλληψή του, ύστερα από την άρση ασυλίας που αποφάσισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εισαγγελίας, η απόφαση για την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για τον Λαγό, θα κριθεί εντός των επόμενων 15 ημερών, καθώς ο τελευταίος δεν συμφώνησε στην παράδοσή του στις ελληνικές αρχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εισαγγελίας των Βρυξελλών:

Από την Εισαγγελία των Βρυξελλών, για το θέμα αυτό εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τις ελληνικές δικαστικές αρχές κατά του Ιωάννη Λαγού και την έκδοσή του από τις βελγικές δικαστικές αρχές, η Εισαγγελία των Βρυξελλών μπορεί να επιβεβαιώσει τα ακόλουθα: Στις 27 Απριλίου 2021, ο Ιωάννης Λαγός συνελήφθη στις Βρυξέλλες βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε σε εκτέλεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών του Οκτωβρίου 2020.

Όπως προβλέπεται στη διαδικασία, η Εισαγγελία των Βρυξελλών ζήτησε στη συνέχεια από ανακριτή να προχωρήσει στην εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Το εν λόγω άτομο ανακρίθηκε το πρωί της 28ης Απριλίου από ανακριτή του ολλανδόφωνου πρωτοδικείου των Βρυξελλών, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση. Ο Ιωάννης Λαγός  δεν συμφώνησε στην παράδοσή του στις ελληνικές αρχές.

Ο ανακριτής αποφάσισε την προφυλάκισή του. Το προανακριτικό τμήμα των Βρυξελλών θα λάβει απόφαση σχετικά με την εκτέλεση αυτού του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εντός 15 ημερών. Η ημερομηνία της ακρόασης του προανακριτικού τμήματος δεν είναι ακόμη γνωστή- οι πληροφορίες αυτές θα ανακοινωθούν αργότερα» σημειώνει η Εισαγγελία.