Μικρά βέλη

  • Εάν θέλεις να… «αποδράσεις» από την εξουσία, μετά απ΄ όλα αυτά που έχουν μαζευτεί ήδη- και είναι πλέον πολλά- το τελευταίο που κάνεις είναι να ανακατεύεις τα εργασιακά, ειδικά τώρα σε αυτήν την δεδομένη χρονική συγκυρία.
  • Αυτό που είπε την περασμένη Πέμπτη ο Δένδιας «η Τουρκία να μην κάνει μαθήματα» είναι πολύ σημαντικό.

Ειδικά επειδή ειπώθηκε σε Τουρκικό έδαφος. Η Ελλάδα έχει σταθερά και πάντα το δίκιο με το μέρος της σε όλα, γιατί επικαλείται και εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο. Πρέπει να συνεχίσει η Ελληνική διπλωματία στην ίδια κατεύθυνση.

  • Εάν σφετεριστούν τα δικαιώματα της Β. Κύπρου, θα επέμβουμε, λέει ο Σουλτάνος. Τι να συζητήσεις με αυτούς; Αυτό είχα γράψει στα social media… Αποδεικνύεται κάθε μέρα.
  • Πολλά κορωνοπάρτι σε όλη τη χώρα την στιγμή που ακόμα τα πράγματα είναι κρίσιμα- και πάντα είναι για τις ευπαθείς ομάδες- μέχρι να κάνουν οι πάντες τα εμβόλια. Κορωνοπάρτι έγινε και στην περιοχή όπου μένω. Κάπου είδα φώτα, μουσικές και γλέντι σε ένα σπίτι σαν να μην τρέχει τίποτα…Δηλαδή όλοι εμείς που δεν έχουμε κάνει τίποτα στο σπίτι μας έναν χρόνο τώρα, προσέχοντας, είμαστε οι μ….κες κι αυτοί είναι οι έξυπνοι;

Αντιλαμβάνομαι την κόπωση όλων και εγώ νιώθω κόπωση, αλλά δεν πρέπει να λυγίσουμε τώρα στο τέλος. Θα είναι τεράστια ηλιθιότητα να πάθει περισσότερος κόσμος ζημιά τώρα που ο αγώνας, αυτός ο συγκλονιστικός αγώνας όλων μας που τράνταξε υγεία, ψυχολογία, ατομικές ελευθερίες και οικονομία, φτάνει στο τέλος του, με το καλοκαίρι και τους μαζικούς εμβολιασμούς.

  • Αλήθεια γιατί κανείς δεν σκέφτηκε νωρίτερα τα self test; Ίσως να είχαμε αποφύγει και τα τόσο μεγάλα χρονικά, σκληρά lockdown γιατί θα είχαμε και καλύτερη επιδημιολογική εικόνα.
  • Παρουσίασε το σχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα νέο ΕΣΥ, αλλά και για την επανεκκίνηση της οικονομίας και το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι: «4,5 χρόνια που βρισκόταν στην εξουσία γιατί δεν προχώρησαν διάφορα σχέδια»; Και μην μου πει κανείς ότι η πανδημία δημιούργησε όλα τα προβλήματα. Γιατί στο ΕΣΥ και στην οικονομία, τα προβλήματα είναι δομικά εδώ και δεκαετίες…
  • Kόντρα των υπερδυνάμεων ΗΠΑ- Ρωσίας στο «γήπεδο» Ουκρανία. Να ευχηθούμε ότι πάντα τις διαφορές θα τις λύνει η Διπλωματία. Γιατί αλλιώς…

Δ. Κυριακού