Μητσοτάκης: Θέλω ξανά να ενθαρρύνω τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν- Σακελλαροπούλου: Είναι σημαντικό ότι επιστρέφει η χώρα σε κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες

«Είναι πολύ θετικό ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» πηγαίνει πλέον στις παραγωγικές ηλικίες. Και θέλω ξανά να ενθαρρύνω τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Πρέπει να πράξουμε και το κοινωνικό μας χρέος, βοηθώντας συνολικά τη χώρα να επανέλθει. Ο εμβολιασμός μας προστατεύει από μία αρρώστια εξαιρετικά επικίνδυνη. Ο όποιος απειροελάχιστος κίνδυνος από τις παρενέργειες του εμβολίου είναι πολύ μικρότερος από την απειλή του κορονοϊού» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την- τακτική- συνάντηση που είχε το μεσημέρι με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτός από την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού στην χώρα μας και στην κατάθεση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως είπε, αυτό περιλαμβάνει δράσεις για την πλήρη αναδιάταξη του παραγωγικού ιστού της χώρας. Για τον σκοπό αυτόν, ο κ. Μητσοτάκης, παρέδωσε ένα στικάκι στην ΠτΔ 4100 σελίδων στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του σχεδίου αυτού.

«Περιλαμβάνει επίσης πολύ σημαντικά προγράμματα κατάρτισης και στήριξης της νεολαίας. Είναι μία μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας, η οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφεθεί. Επιχορηγήσεις και δάνεια δεν πρέπει οι πόροι αυτοί να σπαταληθούν αλλά να επενδυθούν στο αύριο της Ελλάδας. Ξέρω ότι δεν θα το διαβάσετε όλο, αλλά αξίζει να δείτε το βαθμό της λεπτομέρειας της δουλειάς» υπογράμμισε απευθυνόμενος στην κ. Σακελλαροπούλου.

Αναφορικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού ο πρωθυπουργός σημείωσε:

«Πρέπει να ατενίσουμε το μέλλον με την αισιοδοξία που μας αξίζει. Μπορούμε να γιορτάσουμε το Πάσχα με τις υποδείξεις των ειδικών. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Τα self tests έχουν αγκαλιαστεί από τους πολίτες που επιδεικνύουν εξαιρετικό αίσθημα ατομικής ευθύνης. Θα είναι κοντά μας αυτό το εργαλείο για πολύ καιρό» ανέφερε.

Από την πλευρά της η ΠτΔ δήλωσε ότι ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε ένα ακόμη Πάσχα σε συνθήκες πανδημίας. Αλλά αυτό είναι μία αναπόφευκτη αναγκαιότητα. Επεσήμανε την σημασία του σχεδίου ανασυγκρότησης που επεξεργάστηκε η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «είναι κρίσιμο να ενισχυθούν οι πιο ευάλωτοι και ό,τι άλλο έχετε σχεδιάσει για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.

Για την πορεία της πανδημίας ανέφερε «Είναι σημαντικό ότι χαλαρώνουν τα μέτρα και επιστρέφει η χώρα σε κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες. Είναι παρήγορο ότι προχωρά πολύ καλά το πρόγραμμα των εμβολιασμών. 

Θα ήθελα να εκφράσω για μία ακόμη φορά. τον θαυμασμό μου για την αυταπάρνηση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των αφανών ηρώων. Και καθώς οι ημέρες του Πάσχα είναι συνδυασμένες με την αγάπη και την αλληλεγγύη για τους συνανθρώπους μας, νομίζω ότι οι σκέψεις μας πρέπει να συντροφεύουν τους χιλιάδες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και δεν μπόρεσαν να τους αποχαιρετίσουν, όπως ήθελαν. Εύχομαι και ελπίζω να είναι το τελευταίο Πάσχα μακριά από τους δικούς μας ανθρώπους» κατέληξε η ΠτΔ.