Κορωνοϊός – Σολτς: Ο εμβολιασμός δεν πρέπει να γίνει κοινωνικό θέμα

Την αναγκαιότητα τήρησης της προτεραιότητας στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στις ομοσπονδιακές εκλογές, Όλαφ Σολτς.

Σε συνέντευξη στο «Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας», ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών είπε, αρχικά, πως «ο εμβολιασμός δεν πρέπει να γίνει κοινωνικό θέμα. Οι εμβολιασμοί δεν πρέπει να προκαλέσουν κοινωνική διαίρεση. Δεν είναι η παρουσία γιατρών στον φιλικό μας κύκλο το κριτήριο για να αποφασισθεί εάν θα κλεισθούν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό. Αποκλειστικό κριτήριο είναι η προκαθορισμένη προτεραιότητα».

Την ίδια στιγμή, συμπλήρωσε ότι είναι σημαντική η τήρηση της σειράς προτεραιότητας για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης. Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση και τα κρατίδια θα πρέπει να αναπτύξουν πιο γρήγορα στρατηγικές για τον εμβολιασμό ατόμων που κατοικούν σε υποβαθμισμένες περιοχές. Κανείς δεν ωφελείται εάν εμβολιαστούν τα ευγενή προάστια, αλλά η πανδημία στις κοινωνικά μειονεκτούσες περιοχές παραμένει ανεξέλεγκτη».

Σχετικά με την πιθανότητα παροχής μεγαλύτερης ελευθερίας κινήσεων στους εμβολιασμένους πολίτες, ο Όλαφ Σολτς εξέφρασε την θέση ότι το θέμα πρέπει να εξεταστεί ιατρικά, προσθέτοντας ότι το περιοριστικό πλαίσιο για τους πολίτες από τους οποίους δεν εκπορεύεται κίνδυνος ενδέχεται να μην χρειάζεται.

Σημειώνεται ότι η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει την χαλάρωση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους πολίτες, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται στις 28 Μαΐου.

Μέχρι στιγμής, το 24,7% του πληθυσμού της χώρας έχει λάβει μια δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ενώ το 7,4% έχει εμβολιαστεί δύο φορές.