Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Καθυστερούν οι παραδόσεις της Johnson & Johnson στην Ευρώπη για προληπτικούς λόγους - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Καθυστερούν οι παραδόσεις της Johnson & Johnson στην Ευρώπη για προληπτικούς λόγους

Μεταβολή στο χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων εμβολίων στην Ευρώπη αποφάσισε η Johnson & Johnson για προληπτικούς λόγους, λίγες ώρες μετά την προσωρινή αναστολή των εμβολιασμών στις ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις της, η εταιρεία δήλωσε πως η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους, προσθέτοντας πως υπάρχει συνεργασία με εμπειρογνώμονες της υγείας και υγειονομικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι στις ΗΠΑ παρατηρήθηκαν περιστατικά θρομβώσεων πολιτών που έλαβαν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Σύμφωνα με τους New York Times, τα περιστατικά αφορούν έξι γυναίκες ηλικίας 18-48 ετών. Μάλιστα, μία εξ αυτών έχασε την ζωή της, ενώ μια δεύτερη νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση.

Τις επόμενες ημέρες οι ειδικοί του αμερικανικού οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και του CDC θα ερευνήσουν την πιθανότητα σύνδεσης μεταξύ του εμβολιασμού με το σκεύασμα της Johnson & Johnson με τα περιστατικά θρομβώσεων.

Την ίδια στιγμή, ανάλογη έρευνα θα διεξάγει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).