Κικίλιας: Υπολογίζουμε τον Ιούνιο να ξεκινήσουμε να εμβολιάζουμε τους υγιείς σαραντάρηδες

Τον Ιούνιο προβλέπει ο σχεδιασμός να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται οι υγιείς σαραντάρηδες, τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κατά τον υπουργό Υγείας, αυτό θα εξαρτηθεί από τις παραδόσεις που θα πρέπει να τηρηθούν το β΄ τρίμηνο κι αν αυτές όντως τηρηθούν, θα εμβολιαστούν οι 40αρηδες μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Παράλληλα ο υπουργός απηύθυνε έκκληση σε όλους τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν

«Θέλω να απευθύνω για μία ακόμη φορά έκκληση στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν το συντομότερο δυνατό» ανέφερε, ενώ αναφορικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών σημείωσε

«Όσον αφορά τους υγειονομικούς μας, οι γιατροί μας έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού σε ένα ποσοστό 80%, το ποσοστό στους νοσηλευτές είναι χαμηλότερο, αλλά πιστεύω ότι θα ανέβει και άλλο. Το φθινόπωρο, σε ουδέτερο χρόνο, θα ξαναδούμε από την αρχή το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού», υπογράμμισε.

Ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά στο ενδεχόμενο να υποχωρήσει σημαντικά η πανδημία μέσα στον Μάιο «Το πότε ακριβώς δεν είναι γνωστό. Ελπίζουμε μέσα στον Μάιο να έχουμε σημαντική υποχώρηση».

Ο συνδυασμός της ανοσίας με τον εμβολιασμό, αλλά και άλλους παράγοντες που τόνισε και ο καθηγητής Τσιόδρας, όπως η βελτίωση του καιρού και η συμμόρφωση στα μέτρα, θα οδηγήσει σε σταδιακή βελτίωση της κατάστασης» συμπλήρωσε.