ΕΣΗΕΑ: Καμία απειλή δεν πρόκειται να φιμώσει τους δημοσιογράφους

Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών για την εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και για τις απειλές που δέχεται ο Κώστας Βαξεβάνης.

Η ΕΣΗΕΑ προς την κατεύθυνση αυτή, βρίσκεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, οι οποίες χαιρέτισαν τα μέτρα προστασίας της αστυνομίας στον Κώστα Βαξεβάνη και παράλληλα ζητούν να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεσή του.

Η ΕΣΗΕΑ τονίζει μεταξύ άλλων ότι καμία απειλή δεν πρόκειται να φιμώσει τους δημοσιογράφους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι η πλήρης εξιχνίαση της δολοφονίας του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί απαίτηση όχι μόνο των δημοσιογράφων της χώρας αλλά του συνόλου της κοινωνίας. Καλούμε τους αρμοδίους να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να συλληφθούν οι δολοφόνοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Εμείς ως ΕΣΗΕΑ θα σταθούμε, υλικά και ηθικά, στο πλευρό της οικογένειας του αδικοχαμένου συναδέλφου μας διαβεβαιώνοντας πως δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί η στυγερή δολοφονία του συναδέλφου. Καμία απειλή δεν πρόκειται να φιμώσει τους δημοσιογράφους.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να αναλάβει ειδικές πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό αλλά και για τις απειλές που δέχεται ο συνάδελφος Κώστας Βαξεβάνης, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων».