Ερντογάν: Έτσι πετύχαμε σε Καραμπάχ, Κύπρο, Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο

Σκληρή γλώσσα εναντίον των επικριτών του στο εξωτερικό για την πολιτική της Τουρκίας σε όλα τα τρέχοντα πεδία χρησιμοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας κατά την ενημέρωση για τη λήψη νέων μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού, ο Ερντογάν είπε ότι «με αυτή την νοοτροπία πετύχαμε σε Καραμπάχ, Κύπρο, Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο», προσθέτοντας: «Καμία από τις απόπειρες επιβολής που δεν είναι σύμφωνες με την ηθική, τον νόμο, την δικαιοσύνη, την ευνομία και την συνείδηση, από αυτούς που δεν σέβονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας, δεν έχει και δεν θα έχει καμία αξία στα μάτια μας. Από την Συρία ως τη Λιβύη, από το Καραμπάχ ως την Κύπρο και από την Ανατολική Μεσόγειο ως το Αιγαίο, σε κάθε μέρος με αυτήν την νοοτροπία φτάσαμε στην επιτυχία των αγώνων μας». 

Αναφορικά με τις επικρίσεις για τις ενέργειες της Άγκυρας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και την αποχώρηση από την Συνθήκη κατά της Βίας εναντίον των Γυναικών, ο ίδιος έκανε λόγο για υποκρισία, εκπέμποντας μήνυμα εμμονής στη στρατηγική της τουρκικής κυβέρνησης.