Έρευνα της Εισαγγελίας για τις καταγγελίες Βαξεβάνη- Χρυσοχοΐδης: Λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Έρευνα της Εισαγγελίας για τις καταγγελίες Βαξεβάνη- Χρυσοχοΐδης: Λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του

Tην διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ότι απειλείται η ζωή του, διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Η εντολή της κ. Παπαγεωργακοπούλου είναι να ερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Ο δημοσιογράφος με σχετικό δημοσίευμά του δημοσιοποίησε μεταξύ άλλων ότι στις αρχές του μήνα πληροφορήθηκε από άντρα που δεν κατονομάζει δημόσια ότι κινδυνεύει.

Η Εισαγγελέας λαμβάνοντας υπόψη αυτήν την δημοσίευση και συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία, έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής να ξεκινήσει άμεσα έρευνα και ο εν λόγω δημοσιογράφος που καταγγέλλει όλα αυτά, εκλήθη να καταθέσει για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αναφερόμενος στα όσα γνωστοποίησε ο Κώστας Βαξεβάνης, δήλωσε: «Αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περί απειλών κατά της ζωής του, λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του.

Ήδη από χθες, με εντολή μου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε μαζί του. Σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές η υπόθεση διερευνάται».